Napelemes rendszer kiépítése az ÓVÁROSI-INGATLAN Kft. biharkeresztesi székhelyén

 

 

 

 

 

Cím: Napelemes rendszer kiépítése az ÓVÁROSI-INGATLAN Kft. biharkeresztesi székhelyén

2020/11/30

Eredményesen befejeződött a „Napelemes rendszer kiépítése az ÓVÁROSI-INGATLAN Kft. biharkeresztesi székhelyén” című projekt.

Az ÓVÁROSI-INGATLAN Kft a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül a „Napelemes rendszer telepítésének támogatása mikro-, kis- és középvállalkozásoknak című felhívásra sikerrel pályázott és 3 millió forint összegű vissza nem térítendő támogatás nyert, támogatás mértéke: 100 %.

A projekt legfontosabb adatai az alábbiak:

  • A kedvezményezett neve: ÓVÁROSI-INGATLAN Építőipari, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.
  • A projekt címe: Napelemes rendszer kiépítése az ÓVÁROSI-INGATLAN Kft. biharkeresztesi székhelyén
  • A szerződött támogatás összege: 3.000.000 Ft
  • A támogatás mértéke (%-ban): 100 %.
  • A projekt tényléges befejezési dátuma: 2020. 09. 30.
  • A projekt azonosító száma: GINOP-4.1.3-19-2019-01177

A projekt tartalmának rövid ismertetése:

A társaság a Széchenyi 2020 program keretében megvalósított beruházásban napelemes rendszert épített ki a 4110 Biharkeresztes, Bedői útfél 023/4. alatti ingatlanon, ahol műhely, iroda és raktár egyaránt található. Az épület tetőszerkezete alkalmas volt a napelemes rendszer elhelyezésére. A napelemes rendszerrel, az eddigi felhasznált, szolgáltatótól vásárolt energiát kívántuk kiváltani és ezáltal a társaság működési költségét csökkenteni.

A projekt keretében 52 db Maysun solar 285W-os polikristályos napelem került beszerzésre és felszerelésre, mely 14,82 kWp teljesítményt biztosít. Kiépítésre kerültek továbbá a működéshez szükséges tartószerkezet és egyéb tartozékok.

A fejlesztés 2020. szeptember hónap 30. napjával fejeződött be. A fejlesztés jelentősen javítja a társaság versenyképességét, az erőforrás-hatékonyságot és biztosítja a következő években a korszerű és energiatakarékos működést. A projekt megvalósítása hozzájárul a vállalkozás hosszú távú fenntartható növekedéséhez, erősíti a település gazdaságában betöltött szerepét, valamint segít a társaság munkahely megtartó képességének erősítésében.

A projektről bővebb információt a www.brikettbolt.com oldalon olvashatnak.